miercuri, 2 decembrie 2009

Adidasi - marfa contrafacuta

O data cu aderarea la Uniunea Europeana in tari precum Romania, Bulgaria sau Slovacia legile privind marfa contrafacuta au devenit mult mai dure. Daca in urma cu cativa ani comerciantii vindeau adidasi si haine contrafacute ale unor marci precum Adidas, Reebok, Puma sau Nike fara nici o frica riscand doar o amenda foarte mica, o data cu intrarea in Uniunea Europeana politia si-a intetit controalele. Astfel s-a confiscat foarte multa marfa contrafacuta precum: adidasi, haine, parfumuri si electronice de o calitate foarte scazuta.

Legea modificata a permis Politiei Economice si Garzii Financiare din Romania sa intocmeasca dosare penale celor ce comercializau aceste produse. Mai mult, controalele facute de catre Politia de Frontiera in porturile din Braila si Constanta au dus la confiscarea a unei mari cantitati de adidasi si haine contrafacute ce ajunses in Romania transportata pe vapoare, provenienta lor fiind din China, India si Pakistan. O alta tara ce furnizeaza marfa contrafacuta spre Romania si Bulgaria este Turcia.

Organizand mai multe filtre de control Politia de Frontiera impreuna cu Garda Financiara au descoperit la contralele efectuate ca autocarele ce se intorceau din Istanbul (Turcia) erau incarcate cu haine si adidasi contrafacuti marca Adidas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu